Frame schaatsen

Subsidie toegekend aan Stichting het Gehandicapte Kind

Mede dankzij financiële steun van het Fonds de Gavere konden kinderen met een handicap in de winter 2023 volop genieten van het samen schaatsen met hun niet-gehandicapte leeftijdgenootjes.

Met het programma Samen Sporten zorgt Stichting het Gehandicapte Kind ervoor dat kinderen met én zonder beperking van jongs af aan samen kunnen optrekken. Zo brengen de stichting inclusie in de praktijk. Frame Schaatsen is één van de activiteiten binnen het programma Samen Sporten. De ambitie van Stichting het Gehandicapte Kind is om ervoor te zorgen dat kinderen in elke provincie met behulp van een schaatsframe óók het ijs op kunnen, samen met vriendjes, broertjes, zusjes en klasgenoten.

In november 2021 is Stichting het Gehandicapte Kind gestart met een pilot Frame Schaatsen in IJsstadion Thialf samen met de Sven Kramer Academie. Vanwege het succes van de pilot, de aanhoudende belangstelling en het enthousiasme bij kinderen met een beperking en hun gezin, was het in 2022 het doel om een definitief vervolg te geven aan frameschaatslessen in Thialf. Vier groepen zijn in het schaatsseizoen 2022/2023 gerealiseerd! Frame Schaatsen is hiermee onderdeel geworden van het standaard schaatsaanbod van de Sven Kramer Academy.

Frame schaatsen

Projecten

Een selectie van de projecten die wij ondersteund hebben.

Frame schaatsen

Subsidie toegekend aan Stichting het Gehandicapte Kind

Mede dankzij financiële steun van het Fonds de Gavere konden kinderen met een handicap in de winter 2023 volop genieten van het samen schaatsen met hun niet-gehandicapte leeftijdgenootjes.

Sporten na Covid

Subsidie toegekend aan Gezond & Fit

Mensen die Covid hebben gehad en zeker in het geval van Long of Post-Covid hebben baat bij een lichte vorm van krachttraining. Het lichaam mag niet te zwaar belast worden. Met subsidie van Fonds de Gavere heeft Gezond & Fit een training voor deze groep mensen georganiseerd.

Watersport activiteiten

Subsidie toegekend aan Stichting Sailwise

Door te watersporten bij SailWise vergeten deelnemers even hun beperking. Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan toegankelijke én betaalbare watersport voor mensen met een beperking en leerlingen uit het speciaal onderwijs in Friesland.

Uniek ben jij

Subsidie toegekend aan Schisisteam Noord

Voor kinderen met een schisis is door het schisisteam Noord ( locatie Leeuwarden ) een meegroei boek geschreven; "Uniek ben jij". Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan het schisisteam voor het realiseren van dit boek.

Uitbreiding beweeggroepen

Subsidie toegekend aan Stichting Parkinson in Beweging

Parkinsonpatiënten kunnen langer zelfstandig functioneren en hebben een hogere levenskwaliteit als ze voldoende bewegen. Fonds de Gavere gaf een meerjarige bijdrage voor het organiseren van beweeggroepen.

Creatieve activiteiten

Subsidie toegekend aan Odensehuis Leeuwarden

Een Odensehuis is een inloophuis voor dementerenden en hun mantelzorgers. Speciaal voor dementerenden zijn er creatieve activiteiten. Fonds de Gavere deed een bijdrage om deze mogelijk te maken in het Odensehuis van Leeuwarden.

Therapeutisch paardrijden

Subsidie toegekend aan Talant

Talant onderzoekt het effect van paardrijden bij jongeren met een verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Fonds de Gavere financierde de gevraagde bijdrage voor cliëntbegeleiding voorafgaand en tijdens het paardrijden.