Muzikale Wending opvang Burgum

Subsidie toegekend aan Wender
Wender muziek

Fonds de Gavere steunde het project muzikale wending crisisopvang Burgum van Wender.

Muziek staat bekend als ‘s werelds universele taal, verbindt mensen en stelt hen in staat zich uit te drukken op manieren die woorden niet kunnen. Muziek en muziek maken, stimuleert de eigen creativiteit, vergroot het gevoel voor eigenwaarde, kan mensen opvrolijken of troost bieden.

Muziek maken is een andere, laagdrempelige manier van contact maken. De betrokken medewerkers zijn erin getraind hoe het muziek maken, of eigenlijk communiceren via muziek, kan worden ingezet in het dagelijks werk. Ook hebben zij als afsluiting een training gehad op de eigen locatie, waarin werd ingezoomd op wat mogelijk is op deze specifieke plek en met de eigen doelgroep, waarin het verloop groot is. Dit leverde een plan van aanpak voor Crisisopvang Burgum op.

Het project Muzikale Wending begin 2023 gestart bij de Crisisopvang van Wender in Burgum. Iedere dinsdagmiddag kwamen 3 musici van Embrace Nederland muziek maken met de cliënten, jong en oud. De opvang biedt tijdelijk onderdak aan volwassenen en gezinnen met kinderen die om welke reden dan ook, op straat zijn beland of niet langer in hun woonsituatie kunnen blijven.

Projecten

Een selectie van de projecten die wij ondersteund hebben.

Wender muziek

Muzikale Wending opvang Burgum

Subsidie toegekend aan Wender

Fonds de Gavere steunde het project muzikale wending crisisopvang Burgum van Wender.

Elektrische bakfiets

Subsidie toegekend aan Driestroomhuis Kien

In 2023 ontving Driestroomhuis Kien een elektrische bakfiets van Fonds de Gavere.

Frame schaatsen

Subsidie toegekend aan Stichting het Gehandicapte Kind

Mede dankzij financiële steun van het Fonds de Gavere konden kinderen met een handicap in de winter 2023 volop genieten van het samen schaatsen met hun niet-gehandicapte leeftijdgenootjes.

Sporten na Covid

Subsidie toegekend aan Gezond & Fit

Mensen die Covid hebben gehad en zeker in het geval van Long of Post-Covid hebben baat bij een lichte vorm van krachttraining. Het lichaam mag niet te zwaar belast worden. Met subsidie van Fonds de Gavere heeft Gezond & Fit een training voor deze groep mensen georganiseerd.

Watersport activiteiten

Subsidie toegekend aan Stichting Sailwise

Door te watersporten bij SailWise vergeten deelnemers even hun beperking. Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan toegankelijke én betaalbare watersport voor mensen met een beperking en leerlingen uit het speciaal onderwijs in Friesland.

Uniek ben jij

Subsidie toegekend aan Schisisteam Noord

Voor kinderen met een schisis is door het schisisteam Noord ( locatie Leeuwarden ) een meegroei boek geschreven; "Uniek ben jij". Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan het schisisteam voor het realiseren van dit boek.

Uitbreiding beweeggroepen

Subsidie toegekend aan Stichting Parkinson in Beweging

Parkinsonpatiënten kunnen langer zelfstandig functioneren en hebben een hogere levenskwaliteit als ze voldoende bewegen. Fonds de Gavere gaf een meerjarige bijdrage voor het organiseren van beweeggroepen.

Creatieve activiteiten

Subsidie toegekend aan Odensehuis Leeuwarden

Een Odensehuis is een inloophuis voor dementerenden en hun mantelzorgers. Speciaal voor dementerenden zijn er creatieve activiteiten. Fonds de Gavere deed een bijdrage om deze mogelijk te maken in het Odensehuis van Leeuwarden.

Therapeutisch paardrijden

Subsidie toegekend aan Talant

Talant onderzoekt het effect van paardrijden bij jongeren met een verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Fonds de Gavere financierde de gevraagde bijdrage voor cliëntbegeleiding voorafgaand en tijdens het paardrijden.