Sporten na Covid

Subsidie toegekend aan Gezond & Fit

Mensen met Post-Covid vormen een stille pandemie. Een op de acht mensen kampt er na een coronabesmetting langdurig mee. Langdurig wil zeggen langer dan 3 maanden. Een medicijn is er niet omdat het ziektebeeld zo complex is. De belangrijkste klachten zijn vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen en kortademigheid.

Voor het herstel is het belangrijk dat mensen hun activiteiten goed inplannen, op tijd rust nemen, maar ook hun ademhaling trainen en hun spieren versterken. Die punten sluiten aan bij het werk van Gezond en Fit. Op dit moment wordt een aantal mensen getraind en hun gezondheid gaat vooruit. Met dank aan de bijdrage van het Fonds de Gavere.

Projecten

Een selectie van de projecten die wij ondersteund hebben.

Wender muziek

Muzikale Wending opvang Burgum

Subsidie toegekend aan Wender

Fonds de Gavere steunde het project muzikale wending crisisopvang Burgum van Wender.

Elektrische bakfiets

Subsidie toegekend aan Driestroomhuis Kien

In 2023 ontving Driestroomhuis Kien een elektrische bakfiets van Fonds de Gavere.

Frame schaatsen

Subsidie toegekend aan Stichting het Gehandicapte Kind

Mede dankzij financiële steun van het Fonds de Gavere konden kinderen met een handicap in de winter 2023 volop genieten van het samen schaatsen met hun niet-gehandicapte leeftijdgenootjes.

Sporten na Covid

Subsidie toegekend aan Gezond & Fit

Mensen die Covid hebben gehad en zeker in het geval van Long of Post-Covid hebben baat bij een lichte vorm van krachttraining. Het lichaam mag niet te zwaar belast worden. Met subsidie van Fonds de Gavere heeft Gezond & Fit een training voor deze groep mensen georganiseerd.

Watersport activiteiten

Subsidie toegekend aan Stichting Sailwise

Door te watersporten bij SailWise vergeten deelnemers even hun beperking. Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan toegankelijke én betaalbare watersport voor mensen met een beperking en leerlingen uit het speciaal onderwijs in Friesland.

Uniek ben jij

Subsidie toegekend aan Schisisteam Noord

Voor kinderen met een schisis is door het schisisteam Noord ( locatie Leeuwarden ) een meegroei boek geschreven; "Uniek ben jij". Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan het schisisteam voor het realiseren van dit boek.

Uitbreiding beweeggroepen

Subsidie toegekend aan Stichting Parkinson in Beweging

Parkinsonpatiënten kunnen langer zelfstandig functioneren en hebben een hogere levenskwaliteit als ze voldoende bewegen. Fonds de Gavere gaf een meerjarige bijdrage voor het organiseren van beweeggroepen.

Creatieve activiteiten

Subsidie toegekend aan Odensehuis Leeuwarden

Een Odensehuis is een inloophuis voor dementerenden en hun mantelzorgers. Speciaal voor dementerenden zijn er creatieve activiteiten. Fonds de Gavere deed een bijdrage om deze mogelijk te maken in het Odensehuis van Leeuwarden.

Therapeutisch paardrijden

Subsidie toegekend aan Talant

Talant onderzoekt het effect van paardrijden bij jongeren met een verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Fonds de Gavere financierde de gevraagde bijdrage voor cliëntbegeleiding voorafgaand en tijdens het paardrijden.