Elektrische bakfiets

Subsidie toegekend aan Driestroomhuis Kien

In 2023 ontving Driestroomhuis KIEN een elektrische bakfiets van Fonds de Gavere. De ouders die hier  wonen en de medewerkers genieten van dit prachtige vervoersmiddel en bedanken Fonds de Gavere voor veilig en snel vervoer in de frisse lucht.

De stichting komt voort uit de plannen van Gerwin en Minke van Dam. In april 2016 openden zij Driestroomhuis KIEN in Goutum. Gerwin en Minke willen vanuit hun passie voor het jonge kind en de jong volwassene een bijdrage leveren aan een goede start voor moeders en kinderen bij wie dat niet vanzelfsprekend is.

Meer informatie zie website Omzien naar Kien

Projecten

Een selectie van de projecten die wij ondersteund hebben.

Wender muziek

Muzikale Wending opvang Burgum

Subsidie toegekend aan Wender

Fonds de Gavere steunde het project muzikale wending crisisopvang Burgum van Wender.

Elektrische bakfiets

Subsidie toegekend aan Driestroomhuis Kien

In 2023 ontving Driestroomhuis Kien een elektrische bakfiets van Fonds de Gavere.

Frame schaatsen

Subsidie toegekend aan Stichting het Gehandicapte Kind

Mede dankzij financiële steun van het Fonds de Gavere konden kinderen met een handicap in de winter 2023 volop genieten van het samen schaatsen met hun niet-gehandicapte leeftijdgenootjes.

Sporten na Covid

Subsidie toegekend aan Gezond & Fit

Mensen die Covid hebben gehad en zeker in het geval van Long of Post-Covid hebben baat bij een lichte vorm van krachttraining. Het lichaam mag niet te zwaar belast worden. Met subsidie van Fonds de Gavere heeft Gezond & Fit een training voor deze groep mensen georganiseerd.

Watersport activiteiten

Subsidie toegekend aan Stichting Sailwise

Door te watersporten bij SailWise vergeten deelnemers even hun beperking. Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan toegankelijke én betaalbare watersport voor mensen met een beperking en leerlingen uit het speciaal onderwijs in Friesland.

Uniek ben jij

Subsidie toegekend aan Schisisteam Noord

Voor kinderen met een schisis is door het schisisteam Noord ( locatie Leeuwarden ) een meegroei boek geschreven; "Uniek ben jij". Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan het schisisteam voor het realiseren van dit boek.

Uitbreiding beweeggroepen

Subsidie toegekend aan Stichting Parkinson in Beweging

Parkinsonpatiënten kunnen langer zelfstandig functioneren en hebben een hogere levenskwaliteit als ze voldoende bewegen. Fonds de Gavere gaf een meerjarige bijdrage voor het organiseren van beweeggroepen.

Creatieve activiteiten

Subsidie toegekend aan Odensehuis Leeuwarden

Een Odensehuis is een inloophuis voor dementerenden en hun mantelzorgers. Speciaal voor dementerenden zijn er creatieve activiteiten. Fonds de Gavere deed een bijdrage om deze mogelijk te maken in het Odensehuis van Leeuwarden.

Therapeutisch paardrijden

Subsidie toegekend aan Talant

Talant onderzoekt het effect van paardrijden bij jongeren met een verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Fonds de Gavere financierde de gevraagde bijdrage voor cliëntbegeleiding voorafgaand en tijdens het paardrijden.